Pierwszy raz jadłam taki wymyślunek...
Przyjechała Ciocia i zaserwowała na kolację roladę.
Wydaje mi się, że można pozwolić sobie na coś takiego będąc jednocześnie na diecie wątrobowej, wystarczy jedynie odpowiednio dobrać składniki.
- 1 opakowanie plastrów łososia wędzonego
- 1 serek twarogowy typu almette
- 1/2 pęczka świeżego koperku
- 1 arkusz papieru do pieczenia lub folia aluminiowa
Na papierze lub folii ułożyłam plastry łososia w taki sposób, aby lekko nachodził na siebie a poza tym, aby wyszedł z tego zgrabny prostokąt. W miseczce wymieszałam twarożek z koperkiem, który później przełożyłam na łososia i równomiernie rozsmarowałam. Przy pomocy papieru do pieczenia zwinęłam roladę, a pozostałym papierem obwinęłam roladę. Roladę chłodziłam w lodówce min 1 godzinę. Po schłodzeniu pokroiłam na małe 5 cm roladki.
Można podać je na plastrach lub pokrojonych w kostkę pomidorach i ogórkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra