Moja improwizacja dotycząca diety wątrobowej. Taką mannę można przygotować z każdego owoca, który się lubi. Prosty sposób na jeden z posiłków, zwłaszcza dla osób będących w ciągłym biegu. W małych porcjach traktuję to jako drugie śniadanie bądź podwieczorek. Natomiast w podróży jest to bardzo dobry sposób na zapewnienie organizmowi składników odżywczych. Poza tym dobrze smakuje na zimno i na ciepło.
Banany są bogate w cukry i dzięki temu bez słodzenia można otrzymać zdrowe "coś słodkiego"
- 3 banany
- 100 ml mleka
- 4 łyżki kaszy manny
Banany rozgniotłam
widelcem w garnku, można zblendować. Zagotowałam je, aby zbytnio
nie sczerniały. Dodałam mleko i kaszę. Na małym ogniu gotowałam
wszystko energicznie mieszając do momentu, aż kasza będzie
ugotowana, czyli ok 7-10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra