Danie na szybko i bez wysiłku, można je przygotować wcześniej.
- 1 pierś kurczaka
- 2 ziemniaki
- ½ selera
- 2 marchewki
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli
- zioła prowansalskie
Ziemniaki, seler i
marchewkę obrałam, umyłam i pokroiłam w 5 mm słupki (jak na
frytki). Pierś kurczaka umyłam, osuszyłam papierowym ręcznikiem,
pokroiłam w 1 cm paski i lekko posoliłam. Pokrojone warzywa
wrzuciłam do miski, doprawiłam solą i ziołami prowansalskimi i
zalałam olejem. Ważne, aby dobrze natrzeć warzywa przyprawami i
olejem wtedy nie będą przywierać. Z folii aluminiowej zrobiłam
kieszonkę, w której umieściłam warzywa i mięso. Upiekłam w
piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra