Szybko, łatwo i przyjemnie...
- 1 galaretka o dowolnym smaku
- 80 ml wrzącej wody
- świeże lub mrożone owoce
- 200 ml jogurtu naturalnego
Galaretkę rozpuściłam w 80 ml gorącej wody i odstawiłam w chłodne miejsce do ostygnięcia. Trzepaczką rozmieszałam jogurt i dodałam zimną, jeszcze lejącą galaretkę. Taką mieszaninę wylałam na schłodzone, bądź zmrożone owoce (w moim przypadku mrożone porzeczki) i na wierzch wysypałam owoce.
Po odstawieniu na ok. 30 min deserek jest gotowy do podania.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra