Kolejny przepis z cyklu: dieta wątrobowa.
Czasami jest taki dzień, że nie ma się na nic ochoty, nie wiadomo co zjeść...
Chyba sposobem na taki stan jest inspirowanie w kuchni :)
- 100 g mięsa wieprzowego - szynki, łopatki
- 1 pomidor
- 2 marchewki
- kawałek selera
- 1 liść laurowy
- sól
- 150 g makaronu spagetti
- 200 ml wody
- 1 łyżka mąki
Pomidora sparzyłam, pokroiłam w słupki. Marchewkę obrałam i pokroiłam w cieniutkie paseczki za pomocą obieraczki do warzyw. Otrzymane paseczki pokroiłam w słupki. Mięso i seler także pokroiłam cienkie paseczki. Wszystkie składniki umieściłam w garnku, zalałam szklanką wody i gotowałam 25-30 min. do miękkości mięsa. Na koniec zagęściłam powstały sos mąką rozrobioną z odrobiną wody.
Makaron spagetti ugotowałam według przepisu zamieszczonego na opakowaniu al dente. Nie płukałam go.
Podałam na gorąco bezpośrednio wyciągając makaron z wrzątku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra