Szybkie danie przyprawione według upodobań zasmakuje każdemu.
- 100 g mięsa wieprzowego (szynka, łopatka)
- 2 ziemniaki
- 1 duża marchewka
- 1 pietruszka
- 1/2 selera
- 2 cebule
- 1 większy pomidor - sparzony
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml wody
- makaron spagetti
Mięso pokroiłam w słupki, warzywa w kostkę o boku ok 1 cm. Mięso usmażyłam na oleju, dorzuciłam warzywa i zalałam 100 ml wody. Przykryłam pokrywką i gotowałam przez 15-20 min, doprawiłam według własnego smaku solą, pieprzem i czosnkiem.
Makaron ugotowałam al dente i podałam na dużym, płaskim talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra