Kolejna super pozycja na wiele okazji :) Drugie śniadanko, obiadek, podwieczorek, kolacja, dla każdego coś dobrego. W sezonie truskawkowym, który obecnie trwa, jest to jedna z kilku pozycji, które goszczą w moim menu.
- 10 truskawek
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- opcjonalnie odrobina cukru
Truskawki pokroiłam na
mniejsze cząstki, posypałam szczyptą cukru. Niestety truskawki
hiszpanki nie były zbyt słodkie. Dodałam jogurt i wszystko
wymieszałam. Ugotowałam makaron nitki al dente. Jest to dość
trudne, ale możliwe do wykonania.
Wyłożyłam makaron na
talerz i nałożyłam na środek truskawki z jogurtem.
Moim sposobem na
ugotowanie nitek al dente.
Zagotowałam wodę,
osoliłam i wsypałam makaron. W tym momencie zgasiłam ogień pod
garnkiem i przykryłam pokrywką garnek. Po dwóch minutach
sprawdziłam twardość makaronu, powinien być gotowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra