Czas upałów i mądrego uzupełniania płynów.
- 2 pomarańcze
- 2 marchewki
- 1 szklanka cukru
- 5 litrów wody
Pomarańcze dobrze wyszorowałam pod bieżącą wodą, marchewki obrałam i umyłam. Pomarańcze ze skórką pokroiłam w mniejsze cząstki, marchewki w plasterki. Wszystko umieściłam w garnku, zasypałam cukrem i zalałam wodą. Gotowałam do miękkości. Po przestudzeniu wywar odlałam a pomarańcze i marchewki zblendowałam i przetarłam przez sito. Osobiście przed zblendowaniem wyrzucam skórkę z pomarańczy gdyż nie jestem jej fanką. Przetarty mus przelałam do wywaru, rozmieszałam. Jeżeli będzie ten napój spożyty w ciągu dwóch dni rozlewam go normalnie do butelek po wodzie mineralnej i wstawiam do lodówki. Jest możliwość, aby napój mógł postać dłużej. Po wymieszaniu musu z wywarem, zagotować go i przelać do butelek szklanych i zakręcić na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra