Tarta... przyszedł czas i na mnie, aby spróbować coś takiego zrobić. Kupiłam foremkę, zaciągnęłam informacji i powstało dziewicze danie ;)
Przepis na wytrawne ciasto do przygotowania tarty znajduje się tutaj.
- 1 średnia cukinia
- 2 pomidory
- 1 pojedyncza pierś kurczaka
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 10 oliwek
- sól
- ostropest
Pomidory sparzyłam i obrałam ze skórki. Cukinię, pomidory i kurczaka pokroiłam w 5 - 7 mm plasterki. Po wyciągnięciu z pieca podpieczonego ciasta do tarty, wypełniłam ją warzywami poukładanymi jak sałatkę caprese z mozzarellą. Po zużyciu wszystkich plastrów, warzywa posoliłam, rozsypałam po wierzchu kukurydzę i oliwki. Wszystko przykryłam sosem beszamelowy. Przepis na sos beszamelowy znajduje się tutaj.
Tak wykończoną tartę włożyłam do piekarnika i piekłam do miękkości warzyw oraz upieczenia się kurczaka.
Temperatura: 190 st. C., czas: 20 min.
Czas pieczenia uzależniony jest od tego jakim farszem wypełniona jest tarta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra