To danie wyszło spontanicznie, miała być zupa marchewkowa. Woda wyparowała a smaczek został :) Dzień wcześniej piekłam kurczaka w rękawie i został kawałek, który trzeba było wykorzystać. Tak więc z zupy wyszło prawie puree, a mięso kurczaka oddzieliłam od kości i dodałam, aby danie było bardziej treściwsze.
- 2 marchewki
- 1 duży ziemniak
- kawałek pietruszki
- kawałek selera
- 1 liść laurowy
- 2 łyżeczki koperku
- 1 l wody
- sól
Wszystkie warzywa obrałam, umyłam i pokroiłam w drobna kostkę. Wrzuciłam do garnka, dodałam liść laurowy, zalałam je wodą i gotowałam do miękkości. W połowie gotowania dopiero posoliłam. Zblendowałam na gęsty krem, dodałam posiekany koperek i doprawiłam solą. Rozlałam do miseczek, posypałam na wierzch koperkiem i w środek włożyłam kawałki kurczaka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra