Każdy będąc na diecie chciałby poprawić sobie humorek czymś słodkim.
Znalazłam złoty środek w diecie wątrobowej. Porzeczkowy serniczek na zimno.
Przepis na biszkopt z białek zabarwiony sosem porzeczkowym znajduje się tutaj
- 3/4 szklanki sosu porzeczkowego
- 1 galaretka czerwona galaretka
- 1 łyżka żelatyny
- 1/2 kg sera homogenizowanego lub z wiaderka na sernik
- 2 galaretki dowolnego smaku
- owoce
Przygotowałam sos porzeczkowy według przepisu znajdującego się tutaj. Do tego sosu sypałam czerwoną galaretkę i żelatynę. Wszystko dokładnie
wymieszałam do całkowitego rozpuszczenia. Do gęstniejącej masy porzeczkowej
przełożyłam ser i za pomocą trzepaczki połączyłam masy. Tężejącą masę
porzeczkowo - serową przelałam na biszkopt i włożyłam tortownicę do
lodówki. Następnie na stężoną masę serowo - porzeczkową wysypałam porzeczki. Dwie galaretki przygotowałam według przepisu na opakowaniu i tężejącą
galaretkę wylałam na owoce. Tak wykończony sernik umieściłam w lodówce
na całą noc, aby dobrze się schłodził i stężał.
Zainspirowałam się przepisem, którego autorką jest p.jola1.5 z portalu ugotujto.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra