Marchewka jest warzywem, które mogę jeść zawsze, wszędzie i pod każdą postacią.
Mmmm... marchewka zasmażana z cebulką :( niestety została marchewka, ale już bez cebulki.
Zrobiłam to tak:
- 3 średnie marchewki
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- szczypta soli
- szczypta cukru
- liść laurowy
- makaron spagetti lub nitki
Marchewkę obrałam, umyłam i pokroiłam w kosteczkę (wzdłuż na 4 i na cieńsze plasterki). Umieściłam w garnku, zalałam na równo z marchewką wodą, doprawiłam solą i cukrem i gotowałam do miękkości. Na sam koniec leciutko uprażyłam na suchej patelni mąkę i po wystudzeniu dodałam ją do garnka.
Makaron ugotowałam al dente i podałam jak klasyczne spagetti.
Szybko, łatwo i smacznie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra