- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 jajko
- 1/2 szklanki oleju lub roztopionego masła
- 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
Suche składniki wymieszałam ze sobą, tak samo zrobiłam z mokrymi. Bez większych starań połączyłam suche składniki z mokrymi. Nałożyłam do foremek z papilotkami i włożyłam do piekarnika nagrzanego do temperatury 100 st. C.
Temperatura: 180 - 190 st. C, czas: 15-20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra