- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 jajko
- 1/2 szklanki oleju lub roztopionego masła
- szczypta przyprawy do piernika
- 1/2 banana
- 1/2 szklanki puree z dyni
Suche składniki wymieszałam ze sobą, tak samo zrobiłam z mokrymi. Bez większych starań połączyłam suche składniki z mokrymi. Nałożyłam do foremek z papilotkami i w środek włożyłam po kawałku banana pokrojonego wzdłuż na ćwiartki. włożyłam do piekarnika nagrzanego do temperatury 100 st. C.
Temperatura: 200 st. C, czas: 15-20 min.
Zadowolona byłam z tych babeczek, smakowały świetnie - zwłaszcza z tą bananową nutą. Jedyną wadą było puste miejsce po bananie, gdyż podczas pieczenia banan po prostu rozgotował się i rozpłynął, a ciasto wchłonęło go.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra