- 1 średnia kalarepa
- plastry sera żółtego
- sól
- jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
Kalarepkę obrałam, pokroiłam na plastry i lekko podgotowałam w osolonej wodzie ok 5-6 min, aby lekko zmiękła. Odcedziłam od razu z wrzątku i po wystudzeniu złożyłam kalarepkę w całość. Pomiędzy dwa plastry kalarepki włożyłam plaster sera żółtego i panierowałam w jajku i bułce tartej. Usmażyłam otrzymane kotleciki na oleju.
Podałam z ziemniakami i ósemkami pomidora :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra