czwartek, 1 października 2015

Naleśniki z farszem pieczarkowo - serowym

Przepis na te naleśniki rzucił mi się w oczy kiedyś tam na facebooku, jednak nie mogłam tego znaleźć jak potrzebowałam, więc zaimprowizowałam.
Przepis na wykorzystane do tego dania naleśniki znajduje się tutaj.

Farsz do naleśników:
  • 200 - 250 g pieczarek
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 1/2 cukinii
  • ostra papryczka chilli
  • 200 g sera żółtego
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, opcjonalnie imbir
  • zioła świeże / suszone: oregano, ostropest
  • olej 
Pieczarki obrałam, pokroiłam w kostkę. Na oleju przesmażyłam cebulkę po krojoną w kostkę, czosnek posiekany, papryczkę chili i pieczarki. Na koniec smażenia dodałam pokrojoną w kostkę 1 / 1 cm cukinię i doprawiłam do smaku przyprawami i ziołami. Usmażyłam wszystko do miękkości i odparowania wody. Do ciepłego jeszcze farszu dodałam starty ser żółty. Tak przygotowanym farszem faszerowałam naleśniki zawijając je jak krokiety. 

Tak przygotowane naleśniki obtoczyłam w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyłam na oleju. Podawałam z barszczem czerwonym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.

Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra