To danie kojarzy mi się z dzieciństwem i kiedyś często je robiłam. Teraz niestety od święta ;)
Porcja na jedną osobę.
- 2-3 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżeczka musztardy (gatunek uzależniony jest od gustu)
- 1 cebula
- 1/2 łyżeczki oleju
- sól
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- 3/4 szklanki wody
Jajka ugotowałam na twardo, obrałam ze skorupki. W między czasie do rondelka wlałam olej, cebulkę pokroiłam w drobną kostkę i zeszkliłam. Następnie włożyłam musztardę i lekko ją podsmażyłam. Wszystko zasypałam mąką, przysmażyłam i nalałam wodę. Rozmieszałam, aby nie powstały grudki, dodałam obrane jajka i pozostawiłam, aby się to chwilę pogotowało. Gęstość sosu można sobie regulować wodą. Podałam z kopytkami przesmażonymi na suchej teflonowej patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra