Czasami przychodzi ochota na coś cięższego, smażonego i mniej zdrowego. Pozycja nr 1 każdego stołu i chyba każdej imprezy z posiłkiem, hmmm przekąską na ciepło.
naleśniki
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- szczypta soli
Jajko roztrzepałam
miotełką z solą, dodałam szklankę mleka i mąkę. Mieszałam do
uzyskania jednolitej konsystencji bez grudek. Dopiero w tym momencie
mogłam dodać drugą szklankę mleka. Smażyłam naleśniki na
patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.
Farsz:
- 1 kg kiszonej kapusty
- 1/2 kg pieczarek
- 1 garść grzybów suszonych
- 1 większa cebula
- pieprz
- 1 łyżka oleju
Smażyłam je na oleju wcześniej obtaczając w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra