- 5 białek
- 1½ - 2 szklanki cukru pudru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- szczypta soli
Białka
ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dopiero wtedy zaczęłam
dodawać małymi ilościami cukier puder. Trwało to dość długo,
ok. 20 min., aby dodawany cukier rozpuścił się. Białka z cukrem
muszą mieć bardzo gęstą konsystencję. Na sam koniec dodałam
przesianą mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę miksowałam masę.
Bezy nakładałam na blaszkę z papierem do pieczenia za pomocą
dwóch łyżeczek.
Temperatura:
100 - 110 st. C. z termoobiegiem, czas: 20 - 40 min
Czas
pieczenia - wysuszania bezów uzależniony jest od wielkości bezów
oraz od samego piekarnika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra