Sałata
masłowa jest dla mnie znakiem, że idzie już lato. Lubię
przygotować sobie lekką sałatę z sosem jogurtowym i odrobiną
kukurydzy.
- 4 większe liście sałaty masłowej
- 1½ łyżki jogurtu naturalnego
- 1 kopiasta łyżka kukurydzy konserwowej
- sól
- cukier
- sok z cytryny
- szczypta suszonej bazylii
- ostropest
Liście
sałaty umyłam dokładnie, aby pozbyć się zalegającej i wszędobylskiej ziemi. Lekko osuszyłam, porwałam na kawałki i
przygotowałam sos jogurtowy. Mój sos składał się z jogurtu,
soli, cukru, odrobiny soku z cytryny, bazylii i ostropestu. wszystko
wymieszałam i odstawiłam na 5 minut do lodówki. Następnie
schłodzonym sosem załam sałatę i na wierzch posypałam kukurydzą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra