Nawet nie spodziewałam się, że roladki przygotowane w taki sposób mogą być soczyste i smaczne. Ten posiłek przygotowałam od niechcenia, bo nie miałam pomysłu ani ochoty na klasyczne potrawy z diety wątrobowej.
- 1 filet kurczaka
- 1/2 średniej wielkości cukinii
- ser typu włoskiego lub mozzarella
- sól
Filet kurczaka pokroiłam na cienkie plastry, na których ułożyłam cienkie plasterki cukinii i serka typu włoskiego. Posoliłam, zwinęłam roladki łapiąc wykałaczkami, aby nie rozwinęły się. Roladki ułożyłam w garnuszki, zalałam ciepłą i osoloną wodą do połowy wysokości roladek. Gotowałam do 30 min, aż ugotowały mi się ziemniaki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra