Piersi kurczaka a raczej filety kurczaka mają bardzo neutralny smak, dlatego przygotowując to mięso należy nadać mu charakteru.
- 1 pojedynczy filet kurczaka
- 2 plastry sera (uwielbiam camembert)
- sól
- pieprz
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
Filet umyłam, osuszyłam, położyłam na desce i przekroiłam na dwa płaty. Mięso przyprawiłam solą i pieprzem, położyłam plastry sera i zawinęłam w roladki. Obtoczyłam w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmażyłam na patelni z gotowaną marchewką i ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra