- 1 kawałek mięsa łopatki wieprzowej
- 1 łyżeczka saletry potasowej
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka gorczycy
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 2 duże liście laurowe
- 3 - 4 ząbki czosnku
Mięso
umyłam, osuszyłam. Ze wszystkich składników w moździerzu utarłam
suchą marynatę, którą natarłam mięso. Zawsze do marynaty
mięsiwa używam czosnku wraz z łupiną. Tak przygotowane mięso
umieściłam w plastikowym pojemniku, przykryłam pokrywką i
odstawiłam na minimum 3 dni nawet do tygodnia do lodówki.
Zamarynowane mięso włożyłam do rękawa do pieczenia i piekłam w
zależności od wagi ilość kg = ilość godzin.
Temperatura:
180 st. C., czas: 1 godzina.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra