Zupa
brokułowa jest dla mnie alternatywą ulubionej zupy kalafiorowej.
Oczywiście nie jest to samo, ale jak nie ma co się lubi to lubi się
co się ma :-)
- ⅓ kwiatu brokuła
- 1 marchewka
- 1 większy ziemniak
- kawałek pietruszki
- kawałek selera
- sól
- woda
- 1 łyżeczka oleju słonecznikowego
Marchewkę,
ziemniaka, pietruszkę i seler obrałam, umyłam i pokroiłam w
kostkę max 5 mm. Warzywa umieściłam w garnku, zalałam sporą
ilością wody, dodałam olej, posoliłam i gotowałam, aż będą na
wpół miękkie. Dopiero wtedy dodałam obrany, umyty i sparzony
kwiat brokuła w kawałkach. Gotowałam do miękkości warzyw, na sam
koniec doprawiłam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra