Przepis na te naleśniki rzucił mi się w oczy kiedyś tam na facebooku, jednak nie mogłam tego znaleźć jak potrzebowałam, więc zaimprowizowałam.
Przepis na wykorzystane do tego dania naleśniki znajduje się tutaj.Farsz do naleśników:
- 200 - 250 g pieczarek
- 1 średniej wielkości cebula
- 1/2 cukinii
- ostra papryczka chilli
- 200 g sera żółtego
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek, opcjonalnie imbir
- zioła świeże / suszone: oregano, ostropest
- olej
Pieczarki obrałam, pokroiłam w kostkę. Na oleju przesmażyłam cebulkę po krojoną w kostkę, czosnek posiekany, papryczkę chili i pieczarki. Na koniec smażenia dodałam pokrojoną w kostkę 1 / 1 cm cukinię i doprawiłam do smaku przyprawami i ziołami. Usmażyłam wszystko do miękkości i odparowania wody. Do ciepłego jeszcze farszu dodałam starty ser żółty. Tak przygotowanym farszem faszerowałam naleśniki zawijając je jak krokiety.
Tak przygotowane naleśniki obtoczyłam w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyłam na oleju. Podawałam z barszczem czerwonym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra