Zupę krem pierwszy raz jadłam u mojej koleżanki :) Nie spodziewałam się, tak znienawidzona przeze mnie pomidorowa może smakować inaczej...
Ze względu na to, iż moja mama nie lubi zup typu krem dodałam dla złamania ostrości i konsystencji warzywa gotowane na parze.
- 1 szklanka wywaru (użyłam rosołu),
- 1 puszka całych pomidorów typu pelati
- 1 papryczka pepperoni
- 1 cebula
- sól
- pomidory suszone (suche lub w oleju)
- warzywa do gotowania na parze
- 1 łyżka oleju
Ostrą papryczkę pokroiłam w drobną kostkę, przesmażyłam w garnku na oleju, dodałam pokrojoną drobno cebulę. Wlałam do garnka pomidory z puszki i chwilę gotowałam. Za pomocą blendera rozdrobniłam pomidory na krem. Po zblendowaniu pomidorów z cebulą i papryczką pepperoni dolałam rosół, aby uzyskać odpowiednią konsystencję zupy krem. Doprawiłam do smaku solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra