- 1 szklanka makaronu
- 150 g mięsa w kawałku
- 1/2 cukinii
- 1 marchewka
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżka oleju
- tarty ser żółty
- sól
- pieprz
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
Makaron ugotowałam na al dente. Mięso umyłam, pokroiłam w słupki, zamarynowałam w sosie sojowym przez 30 min. i przesmażyłam na oleju na patelni, następnie dodałam startą na dużych oczkach marchewkę oraz pokrojoną cukinię w dużą kostkę. Makaron przełożyłam do foremki do zapiekania, na to wyłożyłam przesmażone mięso i warzywa z patelni. Mleko z jajkiem doprawiłam solą i pieprzem i zalałam zapiekankę. Na wierzch położyłam tarty ser żółty.
Temperatura: 160 stopni C., czas 20 - 25 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra