Składniki na dwie porcje:
- 4 garści makaronu
- 1 pierś kurczaka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 120 g sera z niebieską pleśnią
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1/2 szklanki mleka /wody / wywaru
- sól
- pieprz
- 2 szczypty gałki muszkatołowej
- 1 łyżka oleju
Makaron gotuję w osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzałam olej, na którym przesmażyłam na złoty kolor pokrojone w mniejsze kawałki mięso. Następnie dodałam drobno posiekaną cebulę i czosnek. Przesmażyłam całość. Podlałam płynem (używam mleka lub rosołu w zależności od tego co mam w lodówce) i przykryłam pokrywką na ok 5 min, aby cebulka się zmiękła. Na koniec dodałam ser pleśniowy i śmietanę oraz przyprawy. Odcedzam makaron i gorący przekładam do sosu. Mieszam wszystko i podaję na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra