- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 szklanki cukru
- 3 łyżki kakao
- 1 kostka margaryny
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 5 łyżek wody
W
garnku umieściłam margarynę, cukier, kakao, wodę i
cukier waniliowy, na małym ogniu podgrzałam, a następnie gotowałam przez ok. 5 minut. Odstawiłam w chłodne miejsce do
wystudzenia. Po ostudzeniu dodałam 4 żółtka i dokładnie wymieszałam. Następnie odlałam pół
szklanki na polewę. Do
reszty "polewy" dodałam mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wszystko
delikatnie wymieszałam i wlałam do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
MASA SEROWA
- 1 wiaderko sera białego (1 kg)
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- pół kostki masła
- 1 budyń śmietankowy w proszku
- szczyptę proszku do pieczenia
- 2 łyżki kaszy manny błyskawicznej
Temperatura: 180 st. C., czas: 60 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu ciasto zostawiłam do wystudzenia w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Po wystudzeniu polałam wierzch ciasta pozostawioną polewą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra