Babeczki z owocami i masą z serka mascarpone wykonałam dla koleżanki siostry na wesele.
Słodkie, kolorowe babeczki, które cieszyły oko.
- 2 szklanki mąki pszennej
- 4 żółtka
- 3/4 kostki masła lub margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- szczypta soli
- 2 łyżki śmietany kwaśnej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wymieszałam i zarobiłam ciasto. Wstawiłam do lodówki na 2-3 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkowałam i za pomocą kubka wycięłam kółka, którymi wykleiłam foremki babeczek.
Temperatura: 190 St. C, czas: 10 - 12 min.
- 1 litr śmietanki 30%
- 2 opakowania serka mascarpone (250 g)
- 3 łyżki cukru pudru
Schłodzoną śmietankę ubiłam na sztywno z dodatkiem cukru pudru i rozmieszałam z serkiem mascarpone.
Babeczki wypełniłam masą za pomocą worka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki. Udekorowałam jagodami, wiśniami i porzeczkami czerwonymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra