- 6 jajek
- 1 szklanka i 1 łyżka z lekką górką mąki pszennej
- 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki cukru kryształu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- cukier waniliowy
- szczypta soli
Białka ubiłam na sztywną pianę, dodałam cukier i cukier waniliowy. Dobrze rozmieszałam za pomocą miksera, aby kryształki cukru nie były wyczuwalne na dnie miski. Za pomocą plastikowej łyżki rozmieszałam żółtka, później przesiane mąki, proszek do pieczenia i sodę. Na sam koniec dodałam kakao.
Temperatura: 150 st. C., czas: 10 min., po tym czasie.....
Temperatura: 180 st. C., czas: 20 - 25 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra