Filet kurczaka zrobiłam przez przypadek, ponieważ został mi szpinak z naleśników faszerowanych szpinakiem zapiekanych pod beszamelem - przepis znajduje się tutaj
Przepis na farsz szpinakowy (przepis na 12 filetów z kurczaka):
- 1 średnia cebula
- 1 paczka mrożonego szpinaku
- 1 większy ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- 1 łyżka bardzo drobno mielonego, kremowego serka twarogowego (typu almette)
- 1 łyżka oleju
- szczypta gałki muszkatołowej (opcjonalnie)
Filety z kurczaka umyłam, nacięłam z boku wzdłuż tak, aby powstała kieszonka. Nałożyłam do środka farsz, wykałaczkami spięłam całość, aby farsz nie wypłynął. Pierś zawinęłam w folię, wcześniej posypując ją wegetą z wierzchu.
Temperatura: 160 stopni C., czas: 20 - 25 min z termoobiegiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra