Masa budyniowa z kakao czasami przydaje się :) zwłaszcza do ciast dla dzieci...
- 2 budynie o smaku waniliowym
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki kakao
- 1 szklanka cukru
- 1½ litra mleka
- 2 kostki margaryny do mas
Zimny
budyń rozmieszałam z miękką margaryną. Kiedy robię masy na
prawdziwym kakao (tym z wiatrakiem na opakowaniu) czasami masa mi się
warzy. Sprawdziłam, że ponowne ucieranie masy z margaryną nie
pomaga, jedynie wyczuwalny jest posmak margaryny. Moim sposobem na to
jest dodanie rozpuszczonej czekolady w kąpieli wodnej. Przestudzoną,
lekkim strumieniem wlewam czekoladę do masy i ma wysokich obrotach
miksera ubijam ją. Tym razem nie musiałam jej wspomagać czekoladą,
jedynie wstawiłam do lodówki na 30 min., aby się schłodziła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za przesłaną wiadomość.
Odpowiedź prześlę w najszybszym możliwym terminie.
Ta wiadomość generowana jest automatycznie.
Pozdrawiam
Coctelera, coś dla ciała i duszy...
Aleksandra